Loading...

Hidratacija kože prirodnim putem

Dizajn bez naslova.png

Tražite li nježne prirodne proizvode za njegu kože koji mogu svakodnevno hidratizirati vašu kožu? Evo rješenja!

Sakura je ime ove sjajne vrste trešnje, tipične za azijske krajolike. Iako je njezin cvijet božanstven po mirisu i ljepoti, božanski je i po hidratantnim svojstvima! Evo svega što trebate znati o ovom sastojku.

Zašto moramo hidratizirati kožu?

Ovo je jedno od najčešćih pitanja koje si postavljamo: osim ako nemam suhu kožu, ne osjećam nužno potrebu svojoj koži donijeti dnevnu dozu vode. Pa ipak ... hidratiziranje vaše kože bitno je za jačanje barijerne funkcije kože. Time je štitite od svakodnevnih agresija, uključujući zagađenje i stres. Također, svakodnevnom hidratacijom povećavamo njezinu prirodnu obranu i stoga smanjuje mostanično oštećenje (Zbogom prerane bore!).

S druge strane, dehidrirana koža izgleda zategnuto. Nedostaje joj sjaja, udobnosti ... mogu se pojaviti dehidracijske bore. Dehidrirana koža razlikuje se od suhe kože. Evo razloga zašto: suha koža je stalno stanje, no dehidrirana koža je reverzibilna i privremena!

Vitalna potreba za vodom u našoj koži!

Kožu čini 70% vode. Prvo se nalazi u dermisu (drugi sloj kože), a zatim se pomiče u epidermu (najgornji sloj kože!). Zatim epiderma stvara hidrolipidni film, sastavljen od vode i masti, koji svakodnevno štiti kožu.

Cvjetna voda sakure

„Svojim jedinstvenim godišnjim cvjetanjem cvjetovi trešnje utjelovljuju ženstvenost i prolaznu ljepotu, a odabrani su zbog svojstava utaživanja žeđi.“ - Profesor Ki Hyun Kim.

Cvjetna voda sakure je hidrosol cvjetova trešnje dobiven destilacijom vodenom parom. Pod djelovanjem topline, biljne stanice pucaju i oslobađaju hlapljive molekule koje nosi nastala vodena para. Zatim se hlađenjem kondenziraju. Drugim riječima, uzimamo najbolje od ovog cvijeta i destiliramo ga izravno u naše proizvode za njegu kože!

Procvat Sakure toliko je izniman događaj da se slavi tisućama godina, posebno u Japanu. Ovaj običaj, nazvan Hanami, označava početak proljeća. Obitelj i prijatelji okupljaju se u rascvjetanim parkovima kako bi se divili ovom daru prirode!

Skincare rutina s cvjetnom vodom sakure – japanske trešnje

Osnovno pravilo za dobro hidratiziranu kožu: provodite skincare rutinu ujutro i navečer poštujući svaki od koraka!

Korak 1: Očistite kožu

Prvo se uklanjaju sve nečistoće. Bez ovog koraka vaša koža ne može podnijeti tretman i hidrataciju koja joj se tada daje!

Kao da pokušavate napuniti čašu koja je već puna ... nemoguće.

Dakle: uklonite šminku s očiju i usana, a zatim očistite cijelo lice Jowae proizvodima koje preferirate: gelom, micelarnom vodom ili mlijekom za čišćenje!

Korak 2: pripremite kožu

Za dovršenje faze pripreme kože nema ništa bolje od Jowae maglice za lice. Vlaži kožu, osvježava je i štiti od svakodnevnih vanjskih agresija. Također, koža lakše apsorbira kreme i njegu kada se navlaži: hidratantna maglica za njegu savršeno ispunjava ovu ulogu.

Što možete naći u njenih 94% prirodnih sastojaka? Sakura cvjetnu vodu i biljni glicerin za maksimalnu hidrataciju! Ovaj tretman inspiriran je korejskim losionima koji se koriste nakon čišćenja lica .

Dobro je znati: Hidratantna maglica za njegu lica može se nanositi u bilo koje doba dana kako bi osvježila, navlažila i zaštitila vašu kožu

Korak 3: aktivirajte kožu

Aktivirati što? Mladost i ljepotu vaše kože! Svakodnevno pojačavamo djelovanje protiv tamnih mrlja, zaštitu i popravak vaše kože, kako bismo prkosili svim štetnim učincima svakodnevnih agresija koje koža trpi.

Kako? Zahvaljujući antioksidativnom lumifenolu, bijelom čaju i vitaminima B3 i E koji se nalaze u Jowae proizvodima.

Korak 4: hidratizirajte kožu

Tako je! Možda ste mislili da je to prva stvar koju treba učiniti, ali u stvarnosti, hidrataciju bi trebalo obaviti u zadnjem koraku jer štiti kožu tijekom cijelog dana.

Osim toga, to je najbogatija tekstura vašeg cijelog rituala: morate je primijeniti na samom kraju kako biste omogućili njegu koju ste stavili prije nego što ste dobro radili!

Kako biste hidratizirali kožu, vjerujte Jowae kremama: možete odabrati svijetle ili tamnije tonirane kreme ili laganu hidratantnu kremu, koja nudi teksturu gel-kreme na koži koja se topi!

Dopunski korak: maksimalna hidratacija

Ne postoji ništa bolje od Replumping vodene maske sa sakura cvjetnom vodom koja vašoj koži, jednom ili dvaput tjedno, nudi pravi poticaj za hidrataciju.

Sa svojim 96% prirodnim sastojcima, cvjetna voda japanske trešnje sadrži još 2 sastojka koji zajedno hidratiziraju vašu kožu do savršenstva: kompleks slatkih badema i omekšavajuće laneno sjeme!

Kako radi? Nanesite masku u debljem sloju, ostavite da djeluje 10 minuta i umasirajte višak - ili ga uklonite vatom.

Najbitniji dodatni korak: pijte puno vode!

Hidratacija se vrši izvana naravno ... ali posebno iznutra! Još jedan razlog da popijete 2L vode dnevno.

Kako bismo vam olakšali njegu kože – na našem webshopu Jowae proizvodi su na popustu 50% do kraja rujna. Proizvode pogledajte na linku