Loading...
  • Kategorije
OPEKLA SI SE PRIPREMAJUĆI KOLAČE? NEMA PROBLEMA!
UPS! Krenula si peći kolače i keksiće i slučajno si se opekla na njih? Hoće li ti kolačići i keksići biti dovoljno ukusni da nadoknade onu ljutu crvenu mrlju koju imaš na prstu? Vjerojatno si zadobila opeklinu prvog stupnja, onu koja zahvaća samo epidermu, krajnji sloj kože. Za par dana će se oguliti.
22. prosinca 2021.
naslovnica.png

UPS! Krenula si peći kolače i keksiće i slučajno si se opekla na njih? Hoće li ti kolačići i keksići biti dovoljno ukusni da nadoknade onu ljutu crvenu mrlju koju imaš na prstu? Vjerojatno si zadobila opeklinu prvog stupnja, onu koja zahvaća samo epidermu, krajnji sloj kože. Za par dana će se oguliti.

Ako si okrznula rukom protvanj, posudu, ili još gore, rešetku pećnice, možda ćeš imati opeklinu drugog stupnja, onu vrstu koja se proteže u dermis ili donji sloj kože koja uz intenzivno crvenilo, bol i nelagodu sa sobom vodi i mjehuriće. U oba slučaja važno je djelovati brzo. Brzo uroni zahvaćeno područje u hladnu vodu na pet minuta za opekotinu prvog stupnja, 10 minuta za opekotinu drugog stupnja. Nemoj koristiti led; led može oštetiti tkivo...

Zatim obavezno operi opečeno područje blagim sapunom i vodom. Zatim ga prekrij sterilnom gazom. Opeklina ne prestaje odmah; zapravo napreduje još 24 do 48 sati koji dovode crvenila, mogućih mjehurića i ljuštenja. Tek nakon što se ohladi, u redu je nanijeti antibakterijsku mast, emulziju ili biljne pripravke.

Nemoj mazati kožu maslacem! To je mit s kojim se susrećemo kada googlamo što raditi kada se opečem. Maslac zadržava toplinu i može biti kontaminiran bakterijama – što definitivno nije dobra opcija za opekline.

Nakon što se opeklina ohladila, definitivno moraš namazati područje bogatom, hranjivom kremom ili emulzijom koja će regenerirati tvoju kožu. Našli smo najbolju kremu za opekline na tržištu: neoVIDERM!

neoVIDERM je emulzija za kožu, medicinski proizvod koji pridonosi zaštiti kože obnavljajući hidrolipidnu ravnotežu, čime se vraćaju normalni uvjeti fiziološke obrane kože. Pridonosi dubinskoj hidrataciji kože, smiruje opekline i upalne procese, pospješuje i ubrzava regeneraciju kožnog tkiva.

Aktivni sastojci neoVIDERMa su betaglukan koji aktivira i regenerira obrambene procese kože, hijaluronska kiselina koja stvara zaštitni sloj, djeluje obnavljajuće i hidratizira, te alginat koji održava kožu vlažnom i hidratiziranom, održava postojanu temperaturu i upija eventualne eksudate. Alginat ima izrazito antibakterijsko djelovanje, učvršćuje kožu, bogat je oligomineralima i vitaminima B i C. Doprinosi površinskom učinku zaglađivanja i povećanja elastičnosti kože.

NAČIN UPORABE:

Nanesi dovoljnu količinu neoVIDERM emulzije na opečeno područje te ostavi da se potpuno upije. Ukoliko je potrebno, ponovi postupak i do 10 puta dnevno. Dodatni sloj proizvoda jamči bolji učinak i brže zacijeljivanje. NeoVIDERM možeš slobodno koristiti više puta dnevno, sve dok se koža u potpunosti ne normalizira.

Potraži neoVIDERM na policama bolje opskrbljenih ljekarni, vjeruj nam, nećeš požaliti.

Savjeti i novosti