Sve kategorije

Featured posts

Istaknute objave

Lifestyle

Neoviderm

Noviteti

Savjeti

Saznajte kako

Tretmani kose

Tretmani kože

Naslovnica Objave
Istaknute objave
Pravilna njega intimnog područja - uz prirodnu kozmetiku
Istaknute objave,
Saznajte kako
4. veljače 2021.

Pravilna njega intimnog područja - uz prirodnu kozmetiku

Izuzetno je važno održavati osobnu i intimnu higijenu, ne samo da biste ostali čisti i osjećali se svježe, već i spriječili infekcije, neugodan miris, iritaciju, svrbež i druge zdravstvene probleme intimnog područja.

Dizajn bez naslova.jpg

Žene uvijek razgovaraju o najnovijim kozmetičkim proizvodima, ali malo tko raspravlja o intimnoj higijeni. Izuzetno je važno održavati osobnu i intimnu higijenu, ne samo da biste ostali čisti i osjećali se svježe, već i spriječili infekcije, neugodan miris, iritaciju, svrbež i druge zdravstvene probleme intimnog područja. Uglavnom se za čišćenje intimnih područja koriste sapun i voda , no naša je preporuka korištenje proizvoda namijenjenih isključivo intimnoj njezi. Korištenje običnog gela za tuširanje ili sapuna se ne preporučuje jer ometa prirodnu vaginalnu floru. Narušeno zdravlje vaginalne flore omogućava brzi rast štetnih bakterija.

Razina pH vaše kože je 5,5, dok je razina pH vagine između 3,8 i 4,5, pa će upotreba običnog gela za tuširanje promijeniti razinu pH rodnice.

Na tržištu je dostupno nekoliko vrsta proizvoda za intimnu njegu. Mnoge žene su znatiželjne oko tih proizvoda i imaju brojna pitanja o tome kako ih koristiti.

Što je intimna njega?

Proizvodi za intimnu njegu  posebno su rađeni za žene, konkretno za čišćenje intimnih područja.

Tko sve može koristiti proizvode za intimnu njegu?

Sve žene mogu koristiti proizvode za intimnu njegu. Preporuka jest da gelove za intimno pranje koriste one žene koji imaju iritaciju, svrbež, suhoću i infekcije. Možete ih koristiti i tijekom trudnoće i menstruacije.

Zašto koristiti gel za intimno pranje?

Gel za intimno pranje pomaže uravnotežiti razinu pH vagine, što zauzvrat pomaže u sprječavanju svrbeža i bakterijskih infekcija u području rodnice. Također podržava rast dobrih bakterija, Lactobacillus, koje su važne za zdravu rodnicu.

Kako koristiti intimno pranje?

Uzmite malu količinu gela u ruku i nanesite je na vanjski dio rodnice tijekom tuširanja. Nježno ga nanesite, a zatim isperite čistom vodom. Osušite područje čistim ručnikom. Intimno pranje možete koristiti svakodnevno, a naša preporuka je APIVITA gel za intimno pranje koji sadrži prirodne sastojke.