Sve kategorije

Featured posts

Istaknute objave

Lifestyle

Neoviderm

Noviteti

Savjeti

Saznajte kako

Tretmani kose

Tretmani kože

Naslovnica Objave
Tretmani kože
Uz prirodne sastojke i njegu do zdravlja intimnih dijelova tijela
Tretmani kože
20. veljače 2020.

Uz prirodne sastojke i njegu do zdravlja intimnih dijelova tijela

Intimno područje jedno je od najosjetljivijih dijelova tijela i sadrži korisne bakterije koje stvaraju uravnoteženu vaginalnu mikrofloru. Upravo zbog toga, pravilno održavanje intimne njege tijela od izrazite je važnosti za zdravlje cjelokupnog organizma.

Uz-prirodne-sastojke-i-njegu-do-zdravlja-intimnih-dijelova-tijela.jpg

Intimno područje jedno je od najosjetljivijih dijelova tijela i sadrži korisne bakterije koje stvaraju uravnoteženu vaginalnu mikrofloru. Upravo zbog toga, pravilno održavanje intimne njege tijela od izrazite je važnosti za zdravlje cjelokupnog organizma. Pravilno brinući o intimnim dijelovima tijela potičemo sustav samočišćenja koji je zadužen za obranu od mnogih uzročnika bolesti. Upravo zbog toga, prilikom biranja proizvoda za intimnu njegu, prvenstveno se treba voditi računa o njihovom sastavu i učinkovitosti.

 

Poznato je kako neki od prirodnih sastojaka kao što su kamilica, propolis, lavanda, čajevac ili aloe vera pozitivno djeluju na njegu intimnih dijelova tijela. Kamilica i aloe vera umiruju iritacije i upalne procese, propolis i čajevac sprečavaju rast patogenih mikroorganizama dok lavanda osvježava i pruža ugodan miris. APIVITA, grčki brend prirodne kozmetike u svojoj bogatoj lepezi prirodnih proizvoda ima i posebnu liniju koja je namijenjena isključivo intimnoj njezi.

 

Linija za intimnu njegu od Apivite sastoji se od tri ginekološki testirana proizvoda koja će u potpunosti zadovoljiti sve kriterije njege ovog osjetljivog područja. Proizvodi sadrže minimalni udjel od 91 posto prirodnih sastojaka, što ih svrstava u sam vrh među kozmetičkim kućama koje svoje proizvode baziraju isključivo na sastojcima iz prirode.

 

Gel za čišćenje intimnog područja za svakodnevnu njegu s kamilicom i propolisom namijenjen je svakodnevnoj njezi, a u sebi sadrži 91% prirodnih sastojaka.  Idealan je za zdrave žene reproduktivne dobi te se koristi kao prevencija, a njegovi prirodni sastojci umiruju iritacije.

Drugi proizvod iz ove linije dolazi u obliku gela za čišćenje intimnog područja za posebnu zaštitu s čajevcem i propolisom, a namijenjen je za svakodnevnu upotrebu. U sebi sadrži 91% prirodnih sastojaka.  Gel pruža dodatnu zaštitu intimnog područja, smanjuje svrbež i iritacije te obnavlja prirodnu ravnotežu.

Nježna pjena za čišćenje intimnog područja i protiv suhoće rodnice s aloe i propolisom je treći Apivitin proizvod za intimnu njegu, a namijenjena je hidrataciji i njezi intimnog područja, a u sebi sadrži 92% prirodnih sastojaka. Nježna dnevna pjena za čišćenje idealna je za žene u menopauzi te njeni bogati sastojci ublažavaju iritacije i suhoću te pružaju osjećaj olakšanja. 

 

Apivita u svojim proizvodima pa tako i u liniji za intimnu njegu zamjenjuje vodu organskim prirodnim infuzijama koje proizvodima pružaju poglavito antioksidativne učinke. S obzirom na to da većina kozmetike u sebi sadrži preko 70% udjela vode, baza APIVITA proizvoda bogata je antioksidantima. Organski zeleni čaj, koji služi kao osnova Apivita linije za intimnu njegu, odabran je jer je bogat polifenolima, ima veliki antioksidativni učinak zajedno s antiseptičkim, anti-nadražujućim i protuupalnim svojstvima, što pridonosi njezi i pravilnom održavanju intimnih dijelova tijela.

 

Uz kvalitetne proizvode za intimnu njegu potrebno je voditi računa i o odjeći i donjem rublju. Sintetički materijali, za razliku od onih prirodnih, sprečavaju cirkuliranje zraka što uzrokuje povećanje vlažnosti u intimnoj zoni, a samim time i pogodno mjesto za rast i širenje štetnih bakterija. Prilikom kupovine odjeće i donjeg rublja, prednost uvijek treba dati pamučnim materijalima koje omogućuje koži da diše.

 

Samo pravilnom njegom i adekvatnim prirodnim materijalima možemo osigurati zdravlje intimnih dijelova tijela, a samim time i psihofizičko zdravlje organizma.