Loading...

Što je slugging?

2.png

Što je slugging?

Kad smo na Instagramu i TikToku naišli na najnoviji skincare trend – Slugging, znali smo da je to nešto što moramo istražiti. Kako se ispostavilo, beuty community je u potpunosti poludio za njim, jer iako vam je ovaj trend možda nov, slugging je stekao sljedbenike među skincare ljubiteljima. Stoga, donosimo odgovore na pitanja: Što je slugging, koje su njegove prednosti te kako će doprinijeti vašoj koži.

Slugging je dobio ime po… puževima. Možda ste upoznati s njegom lica koja uključuje stvarne puževe koji klize po vašem licu, ali ovo nije to. U suštini, slugging je skincare korak koji uključuje nanošenje tankog sloja vazelina kao posljednji korak noćne skincare rutine. Slugging ne samo da intenzivno hidratizira kožu, već i pomaže u “zaključavanju” ostalih proizvoda koje ste nanijeli kako bi mogli odraditi svoj posao još bolje . Gusta, ljigava tekstura mogla bi se usporediti s puževom sluzi, pa je stoga ovaj trend nazvan po njoj. Zapravo, ovaj trend postoji već nekoliko desetaka godina, ali je nedavno ponovno stekao popularnost zahvaljujući društvenim mrežama  kao što su Instagram, Reddit i TikTok.

Koje su prednosti slugginga?

Što se tiče prednosti ovog trenda, postoji jedan konačan cilj slugginga: hidratacija. Prema Američkoj akademiji za dermatologiju (AAD), nanošenje vazelina kao zadnji korak skincare-a može pomoći u rehidrataciji suhe kože pružajući joj intenzivnu hidrataciju. Hidrirana koža, zauzvrat, dovodi do mnoštva drugih prednosti, poput mladenačkog izgleda, sjajnije i blistave kože. Smatra se da je slugging posebno koristan tijekom hladnih, suhih zimskih mjeseci zbog kojih vaša koža postaje suha i zategnuta.

Je li nanošenje vazelina na lice loše?

Ne! Sve dok ujutro pravilno očistite vazelin (omiljeni čistač za lice i voda će biti sasvim dovoljni), nanošenje vazelina na lice kao skincare rutine je sasvim u redu. Zapravo, AAD navodi da se vazelin može koristiti čak i za smirivanje suhih usana i kapaka.

Kako dodati slugging u skincare rutinu?

Ako želite isprobati slugging - slijedite korake u nastavku za potpunu skincare rutinu.

1.korak - ČISTAČ

Kao i kod svake skincare rutine, važno je započeti pranjem lica. Naša preporuka je hidratantna Apivita pjenica. Pjena za lice i područje oko očiju s maslinom i lavandom učinkovito uklanja nečistoće te ostatke šminke s kože lica pružajući joj intenzivnu hidrataciju i antiseptičku zaštitu.

2.korak – BEESSENTIAL NOĆNI BALZAM

Nakon čišćenja nanosimo Apivita Beessential noćni balzam koji je beauty booster koji ojačava kožnu barijeru, hidratizira, čini kožu mekom i energiziranom. 

Uključuje se u noćnu skincare rutinu i nanosi kao prvi korak jer on potiče djelovanje sastojaka iz seruma i krema omogućujući im da dublje prodiru u stanice kože.  

3.korak – HIDRATANTNI SERUM

Slugging se svodi na layering skincare proizvoda koji intenzivno hidratiziraju kožu. Dakle, utapkajte hidratantni serum – mi biramo Lierac Hydragenist serum za intenzivnu hidrataciju koji pomoću kisika, hijalurona i vitamina koži pruža iznimnu hidrataciju, zaglađuje bore i popunjava kožu. Pro tip: serume s hijaluronom nanesite na vlažno lice za dodatnu hidrataciju.

4.korak – HIDRATANTNA KREMA

Nakon seruma, posegnite za kremom za intenzivnu hidrataciju. Mi smo odabrali Dr.BRANDT DNA kremu protiv bora koja vidljivo reducira znakove starenja te štiti i intenzivno hidratizira kožu pružajući joj mladenački, zdrav i vitalan izgled.

5.korak – VAZELIN

Sada, trenutak koji ste čekali: vazelin. Nanesite gust, ujednačen sloj na kožu. Na kraju ćete izgledati ljigavo i sjajno, ali to je cilj! Utonite u san i prepustite prethodno nanesenim proizvodima i vazelinu da učine svoje. Ako koristite svilenu jastučnicu, razmislite o tome da ih zamijenite nekim drugim tkaninama jer bi vazelin mogao zamastiti svilenu jastučnicu.

6.korak – JUTARNJE UMIVANJE

Kada se ujutro probudite, uklonite vazelin omiljenim čistačem i vodom i uživajte u svježoj, mekoj i hidratiziranoj koži.

Koliko često biste trebali „sluggati“?

Kad je u pitanju slugganje, najbolje je slušati svoju kožu. Ako imate kožu koja je suha ili dehidrirana, svakodnevni slugging će vam biti iznimno koristan. Oni koji imaju masnu kožu, međutim, slugging koriste samo tijekom zimskih mjeseci. Slušajte svoj ten kako biste utvrdili koji intenzitet slugginga odgovara tvojoj koži.

Isprobajte i javite nam dojmove!