Sve kategorije

Featured posts

Istaknute objave

Lifestyle

Neoviderm

Noviteti

Savjeti

Saznajte kako

Tretmani kose

Tretmani kože

Naslovnica Objave
Tretmani kože
Za što je sve korisna neoVIDERM višenamjenska emulzija za kožu?
Tretmani kože
29. svibnja 2020.

Za što je sve korisna neoVIDERM višenamjenska emulzija za kožu?

neoVIDERM emulzija za kožu pomaže pri površinskim opeklinama 1. i 2. stupnja, čirevima, zaštiti prije i nakon radioterapijskog zračenja, iritaciji kože popraćenom crvenilom, ispucanoj i oljuštenoj koži, kod raznih osipa, suhoće kože ili malih abrazija.

neoviderm.jpg

neoVIDERM emulziju za kožu kreirao je talijanski proizvođač Instituto Ganassini. Ova višenamjenska emulzija je medicinski proizvod koji pridonosi zaštiti kože, njezinoj dubinskoj hidrataciji, smanjuje opekline od sunca kao i ostale upalne procese. neoVIDERM je dermatološki testiran, prilagođen za najosjetljiviju kožu te se upravo zbog toga može koristiti i na bebinoj koži. Također je testiran na citotoksičnost s garancijom neprisustva teških metala u svom sastavu.

U svojoj bogatoj formuli sadrži betaglukan koji regenerira kožu, hijaluronsku kiselinu koja pomaže u stvaranju zaštitnog sloja kože i daje dodatnu hidrataciju, alginat koji održava kožu vlažnom, hidratiziranom i čvrstom te je bogat oligomineralima, kao i vitaminima B i C. Zbog udjela ulja avokada koji ima visok sadržaj lipida, vitamina A, D i E, neoVIDERM ublažava i ljuštenje kože.

Iako je neoVIDERM najviše poznat kao proizvod koji ublažava opekline i crvenilo od sunca te se najčešće koristi u ljetnim i sunčanim danima te pri ozlijedi kože u kućanskim poslovima, on je višenamjenski proizvod i idealno ga je imati u kozmetičkom ormariću 356 dana u godinu.

neoVIDERM emulzija koja se može pronaći u ljekarnama, vrlo je jednostavna za korištenje. Potrebno je nanijeti dovoljnu količinu proizvoda na ozlijeđeno područje te ostaviti da se potpuno upije, a može se koristiti više puta dnevno sve dok se koža u potpunosti ne normalizira i regenerira.

Naime, osim spomenutih tegoba, neoVIDERM emulzija za kožu pomaže pri površinskim opeklinama 1. i 2. stupnja, čirevima, zaštiti prije i nakon radioterapijskog zračenja, iritaciji kože popraćenom crvenilom, ispucanoj i oljuštenoj koži, kod raznih osipa, suhoće kože ili malih abrazija. Osim toga, zbog svog sastava savršena je njega kože nakon tetoviranja ili kemijskog pilinga.

Laserski tretmani se u današnje vrijeme sve više koriste za rješavanje kožnih problema, od hiperpigmentacije do uklanjanja bora, a kao posljedicu ostavljaju crvenu kožu popraćenu stvaranjem krastica koje je potrebno umiriti. Upravo se ovdje neoVIDERM pokazao učinkovitim rješenjem zbog kojeg crvenilo i oštećenje nestaje u roku nekoliko dana. Isto se odnosi i na depilaciju, pogotovo kod osjetljive kože, koja je jako podložna crvenilu. Sve što je potrebno je nanijeti dovoljnu količinu emulzije na oštećenu kožu i pustiti da se upije.

neoVIDERM može pomoći i kod mnogo težih problema, poput oštećene kože i/ili sprječavanja oštećenja kože kod osoba s amputiranim udovima. Naime, kako se noga ili ruka nalazi do 12h dnevno u protezi, koža je podložna oštećenju i ranama, a korištenje ove emulzije svaku večer prije spavanja, nakon što se skine proteza, ojačava kožnu barijeru, smanjuje crvenilo, dubinski hidratizira i sprječava širenje rana.  

Istaknuli bismo i korištenje ove višenamjenske emulzije za kožu u terapijskom zračenju, odnosno radioterapiji, koja je jedna od metoda liječenja zloćudnih bolesti. Pri njoj se stanice tumora izlažu visokim dozama zračenja koje oštećuju njihov genetski materijal i tako sprječavaju daljnji rast tumora. Ova metoda liječenja kao neželjene posljedice ima kožne reakcije koje se moraju liječiti kako bi se ublažilo oštećenje kože te spriječilo veće, a neoVIDERM je proizvod koji će ublažiti oštećenje kože i u ovom slučaju.  

Sve detalje o neoVIDERM emulziji za kožu možete potražiti na www.neoviderm.hr